Ulrikas Hundpensionat Hundhotell Arlanda Rosersberg Upplands-Väsby

Bo på hundpensionat

 

 

 

Första gången på pensionat?

Om du skall vara borta en vecka eller längre eller om känner på dig att din hund kanske är lite extra känslig ser vi helst att er hund kommer och provbor någon natt först. Enstaka individer kan ha svårt att anpassa sig och vi är mån om att din hund skall få det bra hos oss. Det är inte roligt varken för oss, de andra gästerna eller din hund om någon inte trivs, utan står och skäller och ylar hela tiden. Hos oss är det viktigt att alla hundar får en positiv vistelse.

 


 

När du kommer hit

 

När du kommer till oss första gången så lämnar du först kvar din hund i bilen och väntar på parkeringen till vi kommer ut och möter upp. Vi gör klart med inackorderingsavtal och stämmer av vaccination, försäkringsbrev, mat och övriga rutiner. Sedan tar jag med mig hunden på en promenad och ni åker iväg. Hunden känner sig då inte lämnad utan uppfattar det som att det är han/hon som lämnar er.  När jag sedan kommer tillbaka från promenaden brukar hunden helt ha glömt att husse/matte åkt iväg och är ivrig att bekanta sig med de nya omgivningarna och alla spännande lukter. På så vis blir det enklare att skiljas ifrån varandra, hund och hundägare.

 


 

 

Att ta med dig

 

Kopia på hundens försäkringsbrev. Du måste också ha en giltig hemförsäkring.

Vaccinationsintyg. Hunden skall vara regelbundet vaccinerad enligt veterinärens ordination (DHP) -vi kräver också att hunden skall vara vaccinerad mot kennelhosta (Pi eller KC,måste förnyas varje år).

Kvitto på överföring av slutbetalningen för vistelsen till mitt Bankgiro 526-8263, alternativt betala några dagar före ankomst så att jag ser att pengarna kommit fram (annars gäller kontant betalning vid avlämnandet, vi tar ej kort).

 

Egen filt och/eller korg, gärna en favoritleksak, koppel och halsband, kanske tuggben eller extra godis.

De flesta hundar reagerar på att byta foder - därför bör du ta med dig eget foder till hunden. Annars ingår högkvalitetsfoder från Eukanuba under vistelsen. Det kan bli för mycket för hunden att både byta foder och miljö på en gång.

Medicin om din hund äter någon sådan.

 


 

En dag på pensionatet

 

Dagen börjar så klart med en morgonrastning. Sedan är det dags för mat till alla fyrbenta vänner. En del hundar vill inte gå ut före mat - det lär vi oss vilka de är... Sedan är det dags att städa alla boxar och övriga utrymmen. Personalen tar en paus och äter för att få energi att gå härliga lunchpromenader. Hur långt och länge vi går beror på väder och vind.  När alla hundar har fått sina lunchpromenader är det dags för en stunds slappande i boxarna på pensionatet. En del hundar är sugna på lek och då tar vi och går ut och busar mer eller mindre i den stora lekhagen. Vid 17-tiden är det dags för mat igen. Efter en stunds vila blir det ytterligare en promenad . Sedan tar vi en sista kvällspink före vi går och lägger oss och ljuset släcks vid 22-tiden på kvällen.

 

 


 

 

Hundpensionatet har godkännande och tillstånd för verksamheten från länsstyrelsen.

Jag använder SKKs inackorderingsavtal (klicka på texten för .pdf)

Vi har även ansvarsförsäkring om olyckan skulle vara framme. Observera att du själv också måste ha en giltig hemförsäkring.